Vendégtájékoztató / Házirend

Somos Tokaj Panzió

 

Ágynemű csere: 3 naponta történik (természetesen az újonnan érkezőket tiszta ágyneművel várjuk). Szükség szerinti igényeiket a recepción jelezhetik.

Bútorok: kérjük kedves vendégeinket, hogy a szobát ne rendezzék át, a berendezési tárgyakat, bútorokat ne mozdítsák el, ne helyezzék át. Szobaszéf a kétajtós szekrényben található, használatával kapcsolatos segítséget a recepción kérhet.

Cipőápoló termékek: a recepción igényelhetők.

Dohányzás: felhívjuk a figyelmüket arra, hogy panziónk nemdohányzó, így csak az épületen kívül, a kijelölt dohányzóhelyeken tudnak dohányozni (E-cigarettára ugyan ezek a szabályok vonatkoznak)! Hamutartó a recepción kérhető.

Érkezés, regisztráció: érkezést megelőzően, kérjük a megadott elérhetőségre elküldeni a személyes iratok szkennelt változatát. A szállást délután 14 órától lehet elfoglalni és a távozás napján 10 óráig kell azt elhagyni. A szobák a bejelentőlapok hiánytalan kitöltése, és a recepción történő átadása után foglalhatók el. Érkező és távozó vendégeink részére 24 órás csomagmegőrzést biztosítunk.

A szobákban tapasztalt esetleges hibákat és hiányosságokat legyenek kedvesek haladéktalanul jelezni a recepciós felé. Panaszaikat szervezetten kezeljük!

Amennyiben du. 14 óra előtt érkeznének, úgy kérjük ezt előre jelezni. A szoba, csak du. 14 órától foglalható el, de a csomagokat el tudjuk helyezni, illetve a gépkocsikat szükség esetén a parkolóban tudják hagyni. 

Esernyő: igényelhető a recepción.

Fizetés: történhet készpénzzel (HUF és EUR) és bankkártyával VISA, Eurocard / Mastercard, Maestro kártyával.

Folyóiratok, napilapok: a földszinti újságtartón találhatók.

Fürdőköntös: a recepción igényelhető.

Fürdőszobáinkhoz: szobánként zuhanyozó és WC tartozik. A kézmosónál folyékony szappan a zuhanyozóban sampon-tusfürdő biztosított. Egyéb higiéniai termékek igényelhetők a recepción.

Hajszárító: a fürdőszobában áll vendégeink rendelkezésére.

Hűtő-fűtő rendszer/klíma: használati útmutató a szobában található. Amennyiben problémájuk lenne a beállítással, úgy kérem forduljanak bizalommal a recepcióshoz. Ideális hőmérséklet télen 20-23 C°, nyáron 23-26 C°.

Italválaszték: alkoholos italok és üdítők az emeleti reggeliző részben, továbbá a pincehelyiségben állnak rendelkezésre nyitvatartási időben.

Kijelentkezés: délelőtt 10 óráig történik. Ettől eltérő igényeiket a recepción jelezhetik. Érkező és távozó vendégeink részére 24 órás csomagmegőrzést biztosítunk.

Kisgyermekeknek: utazóágyat, bilit, WC szűkítőt tudunk biztosítani, melyet a recepción igényelhetnek. A reggeliző részben etetőszékek állnak rendelkezésre.

Kisállat: Előzetes megbeszélés alapján.

Maxi bár: a földszinten, a recepció mellet található, ahol kávé, üdítő és snack fogyasztására van lehetőség. Segítséget a recepción kérhetnek.

Panaszaikat: a recepción jelezhetik, melyeket szervezetten kezelünk.

Papucs: igény szerint kérhető a recepción.

Parkoló: az udvarunkban lehetséges, ahol szobánként 1 gépkocsit tudunk fogadni.

Plusz párna, takaró: igény szerint kérhető a recepción.

Recepció nyitvatartási idő: 7:00 - 19:00

Reggeli: 8-10 óráig biztosított a panzió emeleti reggeliző részében, büféreggeli formájában. A büféasztalról vendégeink a reggeliző részben, vagy a teraszon igény szerint fogyaszthatnak. Az étteremből ételt és italt, kérjük ne vigyenek a szobájukba. Amennyiben bármilyen étkezési problémája, vagy speciális étkezési igénye van (cukorbetegség, glutén-érzékenység, laktóz-érzékenység, húsmentes étkezés, szója, vagy más ételallergia, vagy intolerancia), azt előre jelezze a recepciós felé, hogy fel tudjunk készülni az ellátására.

Amit mindig megtalál az asztalon: kenyér, vaj, méz, gyümölcsjoghurt, valamilyen gyümölcslé és gyümölcs, száraz felvágott paprikás és csemege, vagy sonka vizes felvágott kétféle, sajtok, lekvár, gyümölcslé, kávé, meleg víz a teához, többféle tea, tej, kristálycukor, édesítőszer, zöldség idénytől függően. Meleg étel (rántotta, vagy tükörtojás, vagy virsli).

Takarítás: naponta történik, továbbá szükség szerinti igényeket a recepción jelezhetik. 

Telefonálási lehetőséget: a recepción biztosítunk vendégeink részére.

Teraszunk kerti bútorral felszerelt, reggelizéshez is igénybe vehető jó időben.

Térségi információs anyagok: az újságtartón találhatók, a recepció mellett.

Törölköző csere: 3 naponta történik, szükség szerinti igényeiket a recepción jelezhetik. 

TV minden szobában, és az emeleti közösségi térben áll rendelkezésre. A közösségi térben 8-22 óráig működtethető. Használatával kapcsolatos segítséget a recepción kérhet.

Varrókészlet: a recepción igényelhető.

Vasaláshoz vasaló és vasalóállvány a recepción igényelhető.

Véleményük fontos számunkra, azokat rendszeresen elemezzük, hogy még jobban megfeleljünk vendégeink igényeinek!

WI-FI: Az épület egész területén biztosított, a szolgáltatás bizonytalanságáért nem vállalunk felelősséget.

 

Házirend

Ahhoz, hogy az Ön/Önök kellemes pihenését biztosítsuk és elkerüljük az esetleges félreértéseket, szeretnénk, ha megismerné/k és betartanák házirendünket! Ha ennek ellenére bármilyen zavaró tényezőt észlel/nek, amivel nincsenek megelégedve, kérjük, haladéktalanul jelezzék nekünk! A szálláshely és a berendezési tárgyak állagának, rendjének, tisztaságának fenntartása érdekében kérjük, tartózkodjanak minden olyan tevékenységtől, amelyet saját otthonukban sem tennének. Tájékoztatjuk, hogy a foglalással egyidőben elfogadja szálláshelyünk házirendjét!

 

Bejelentkezés/kijelentkezés:

 • A bejelentkezés csak a foglalással rendelkező vendégek számára lehetséges.
 • A recepció reggel 07:00 és este 19:00 óra között tart nyitva.
 • A szállást 14:00 órától lehet elfoglalni, távozás napján pedig legkésőbb 10:00 óráig el kell hagyni.

Szobák /helyiségek, berendezés használata:

 • Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! A szobák berendezését és felszerelését, beleértve a törölközőket,  ágyneműt stb., a panzióból kivinni tilos!
 • Távozást követően a szobákban hagyott tárgyakat 10 napig áll módunkban megőrizni!
 • Bármilyen meghibásodást észlel, kérjük, azonnal jelezze a recepción, utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni.
 • Az átadott szobakulcsok elvesztése esetén a vendég haladéktalanul köteles azt jelezni a recepción.
 • Kérjük, hogy a szemetet a panzió területén elhelyezett szeméttároló edényekbe helyezzék el!
 • Az épület egész területén - a dohányzóhely kivételével - dohányzás és a nyílt láng használata szigorúan TILOS!
 • Dohányozni kizárólag, az arra kijelölt helyen lehetséges, beleértve az elektromos cigarettát is!

Biztonság:

 • Távozáskor és éjszakára kérjük az épület bejáratait kulcsra zárni! Az ajtók, a kilincs felhúzását követően zárhatók kulcsra.
 • Értékeiket a szobákban található széfben őrizhetik meg. Felhívjuk figyelmüket, hogy személyes értéktárgyaikért a panzió felelősséget nem vállal!

Étel / ital:

 • A szállás költsége magába foglalja a büféreggelit, melyet kizárólag az arra kijelölt helyen lehet elfogyasztani!
 • A reggeli elfogyasztására: 8:00 - 10:00 óra között van lehetőség.
 • Egyéb étkezések (előzetes egyeztetést követően), alkoholos és alkoholmentes italok, valamint a Maxi Bárban található termékek térítés ellenében vehetők igénybe.
 • A panzióban szeszes itallal kizárólag 18 éven felüli személyeket szolgálunk ki!

Egyéb:

 • A Panzió területén a közösségi helyiségek 22.00 óráig tartanak nyitva a többi vendég nyugalma érdekében, ezt követően kérjük, mellőzzék a hangoskodást!
 • A szálláshelyen 22.00 – 7.00 óra között kizárólag szállóvendégek tartózkodhatnak!
 • Panziónk területén vagyonvédelmi célból zártláncú kamerarendszer működik (felvételei 5 nap után automatikusan törlődnek), melyeket az adatkezelési szabályzat szerint használunk. A rögzített felvételeket kizárólag rongálás, vagy értéktárgyak eltulajdonításának vélelme esetén tekintjük meg. Foglalásával egyidejűleg elfogadta a házirend szabályait, ezért a kamerák letakarása, eltakarása tilos.
 • A szobában felejtett értékeket 1 hónapig áll módunkban megőrizni, s amennyiben jelzik felénk a megadott időponton belül a megadott címre postázzuk.
   

Fizetés:

 • A szállás költségét előre utalással egyenlíthetik ki.
 • Egyéb költségek kiegyenlítése a recepción bankkártyával vagy készpénzben lehetséges.

A szállásadó fenntartja a jogot, hogy a botrányosan viselkedő, a házirendet be nem tartó vendégeket nem fogadja, illetve, a szállásról azonnal eltávolítja!

 

Szeretettel várjuk panziónkban!