Látnivalók

 • Tokaj - Borkóstolók, pincészetek, finom ételek és a Fesztiválkatlan

  Kedvelt turisztikai célpont Tokaj. Tőlünk körülbelül 30 percen belüli távolságra van. Két múzeum, hajókirándulás, séta a történelmi városrészben, túra fel a nagy Kopasz-hegyre vagy épp egy izgalmasnak ígérkező zenés, kulturális program a Fesztiválkatlanban, lángosozás és fagyizás a nagyparkoló környékén, szóval van itt jó sok lehetőség, amivel egy egész napot el lehet itt tölteni.

 • Tarcal, Áldó Krisztus szobor és panorámasétány

  Európa legnagyobb Jézust ábrázoló gránitszobra, amely egy rusztikus, faragott kövekből álló talapzaton nyugszik, jobb kezével áldást osztva, a falu felé fordulva. Az 5 gránittömbből áll a 8,5 méteres, mintegy 500 tonna súlyú Áldó Krisztus szobrot 2015-ben állították.

 • Sárospatak, Rákóczi-vár

  Magyarország egyik leghíresebb vára, a sárospataki Rákóczi-vár hazánk legnagyszerűbb késő reneszánsz műemlékei közé tartozik, egyben az ország legjelentősebb Rákóczi kultuszhelye.

 • Füzérradvány, Károlyi-kastély

  A Füzérradványban található Károlyi-kastélyt kívülről a romantika, az eklektika stílusjegyek őrzik, ám a múlt korait idéző termeiben az itáliai reneszánsz és kora barokk építészeti részletek vannak jelen. A kastély rendelkezik egy gyönyörű ősfás angolparkkal, mely 1975 óta természetvédelmi terület.

 • Sárospatak, Megyer-hegyi Tengerszem

  A Sárospatak közelében, a Megyer-hegyen fekvő Tengerszem hivatalosan is Magyarország legszebb természeti csodája. A tengerszemet emberkéz formálta a középkor óta, de mára a hajdani malomkőbánya és a természet lenyűgözően harmonikus egységet alkot.

 • Hercegkút, Gombos-hegyi és Kőporosi pincesor

  A világ legszebb kulturális és természeti értékeinek megőrzését célzó UNESCO Világörökségi Lista a Tokaj-hegyaljai borvidék kiemelkedő termőhelyei mellett a régió különleges pincéit, többek közt a hercegkúti pincesorokat külön ki is emeli. A Zempléni-hegység délkeleti lankáinak ölelésében fekvő, Sárospatak melletti Hercegkút két látványos, többszintes pincesora a Hegyalja jelképének számít. A falu két végében épült Kőporosi és Gombos-hegyi pincesorok fűvel borított tetejű, egymás feletti több szinten katonás rendben sorakozó, egységes kinézetű, háromszög alakú bejáratú pincéi nem mindennapi látványt nyújtanak.

 • Erdőbénye, Boldogkőváralja

  Erdőbénye igazán piciny település, háborítatlan természet, kedves emberek és szeretnivaló fogadtatás, soksok látnivalóval.
  Boldogkőváralján a Zempléni-hegység lábainál fekvő, barackfák és sudár feketefenyők öleléséből magasba emelkedő, sziklára épített romantikus lovagvár különleges környezetben, újjáépített palotaszárnnyal és gyönyörű panorámával várja vendégeit.

 • Nyíregyháza - Sóstó

  Nyíregyházán számos látnivaló és nevezetesség vár Titeket! A legek állatkertjének is nevezett Nyíregyházi Állatpark egy 30 hektáros tölgyerdőben található, ahol 500 faj 5000 egyede él természeteshez közeli kifutókban. Ahol csak lehet, a rácsok helyett csupán szárazárok vagy vizesárok választja el a vendégeket az állatoktól. Sóstógyógyfürdő a városközponttól alig 6 kilométerre található gyógyvizéről híres fürdőhely, mely a várost övező tölgyerdő szélén, a szikes vizű tó körül fekszik. Az ország egyik legnagyobb és leglátványosabb zenélő szökőkútja működik Nyíregyháza üdülőövezetében, Sóstógyógyfürdőn, amely esténként tömegeket vonz a parkba.

 • Háromhuta - Induljatok egy jó kis gyalogtúrára!

  A Zempléni-hegységben megbújva, mindmáig megőrizte száz évvel ezelőtti jellegét. A hatalmas erdőségekkel körülölelt település adottságai révén számos lehetőséget biztosít a kikapcsolódásra, így a nyugalmat és a kalandot keresők számára is kiváló célpont. Múltat idéző sétát tehet az olykor száz évesnél is régebbi parasztházak között, vagy túrázhat a gazdag növény- és állatvilággal rendelkező hegyekben.

 • Tolcsva - a kastélyok városa

  Tolcsva a kastélyok városa - sokan így emlegetik, pedig nem is város, de kastélyok azért vannak, melyek közül a Szirmay-Waldbott-kastély az, ami korhű kiállítás keretében mutatja be az egykor a kastély falai között zajló nemesi életet. A Helia-D Herba-kastély is fogad vendégeket. Egyénileg különleges kozmetikai kezelésekre van lehetőség, csoportos foglalkozás keretében pedig szappant és tokaji aszús krémet is készíthetünk, melyekhez előzetes időpont egyeztetés szükséges.